Jongdierendag Amersfoort 9 oktober 2021
Met de jongdierendag gaan we weer naar AKV in Amersfoort, mits er geen ingrijpende wijzigingen door onze regering plaatsvinden. Meestal komen er ruim 200 Wyandottes, dit jaar wordt het spannend door alle Corona problemen en mogelijk nog heersende vogelgriep. Voor deze dag zijn ruim voldoende keurmeesters gevraagd zodat er uitleg en vragen gesteld kunnen worden, waarbij we natuurlijk rekening houden met de RIVM regelgeving. Zo proberen we te zorgen voor twee toegangen, desinfectievloeistof, reserve mondmaskers, registratie bij de ingang van de aanwezigen, meer afstand bij de lunch, aanpassing van de zaalruimte (we overleggen met AKV om alleen kooien langs de wanden te plaatsen zodat de middenruimte vrij blijft) en willen graag dat de toiletruimte meerdere malen wordt gedesinfecteerd.
Het is voor iedereen een leerzame dag. Voor degene die niet zoveel ervaring hebben met tentoonstellingen is dit een mooie gelegenheid om de dieren te laten beoordelen. Ook zien we graag nieuwe kleurslagen waar fokkers mee bezig zijn . Er is een AOC klasse, dit zijn ( in ons geval) Wyandottes met een kleur die in de standaard erkend is maar niet bij het ras Wyandotte. In de vrije klasse V.K. mogen alle kleuren ingezonden worden. De keuring begint om 10:00 uur. Inkooien kan vanaf 9:00 uur. We eindigen omstreeks 15:30 uur. Het inschrijfblad vindt u in het augustus clubblad, maar u kunt ook via de website inschrijven tot uiterlijk 26 september.
Adres: Sportpark Bokkeduinen 4 (3819BD, in de buurt van dierenpark Amersfoort)

Van veel leden ontbreekt nog het e-mailadres. Wilt u dit doorgeven aan onze secretaris Harm Timmer en aan onze penningmeester? 

 Het eerste deel uit de nieuwe serie boeken "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" is herdrukt en gaat over de columbia kleuren, maar er is ook een hoofdstuk ingeruimd over de eerste Wyandotte club (rond 1900) en een hoofdstuk over de kop, oogkleur en kopversierselen van de Wyandotte met tientallen foto's en voorbeelden. Een must voor elke liefhebber en fokker. Prijs € 32 + € 8 verpakkings- en verzendkosten.

Het tweede deel is ook te koop (verschenen in 2018) en gaat over de meerzomig patrijs kleuren. Prijs € 30 + € 8 verpakkings- en verzendkosten

Het derde deel was voor het eerst te koop op onze jongdierendag in Amersfoort op 12 oktober 2019 en gaat over de enkelkleurigen. Ruim 60 pagina's zijn besteed aan het type van de Wyandotte. Prijs € 35 + € 8 verpakkings- en verzendkosten

Inmiddels is ook deel 4 te koop over o.a. de gestreepte, zwart witgeparelde en zalmkleurige Wyandottes. Prijs € 32 + € 8 verpakkings- en verzendkosten. Het zal op onze jongdierendag aanwezig zijn.

Jubileumshow 100 jaar N.W.C. op 2, 3 en 4 november 2023 in Tiel.

 Een van de wensen van onze clubbladredacteur, Han Schellekens, is het verkrijgen van een overzicht aan foto's van kuiken - halfwas - volwassen dier per kleurslag. Vandaar hier een oproep om foto's te gaan maken van uw opgroeiende dieren. Vermeld de kleurslag en de leeftijd en stuur ze op (ook losse foto's) naar zijn e-mailadres han.schellekens@lijbrandt.nl

 Verenigingen, die een jubileum vieren, kunnen een ereprijs aanvragen voor zowel de grote als de dwergwyandotte  bij  50, 75, 100  jaar.