Deel 2 van de serie "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" over de meerzomig patrijs kleuren is voor € 28 te koop (zolang de voorraad strekt). Deel 3 verscheen voor het eerst op onze jongdierendag en gaat over de enkelkleurigen. De herdruk van deel 1 zal dit jaar plaatsvinden.

Onze jaarvergadering op zaterdag 18 april zal dit jaar op een andere locatie plaatsvinden dan u de afgelopen jaren gewend was. In plaats van Laren (Gld) zitten we dit jaar in café De Molenaer, Stationsstraat 13, 3851NA Ermelo. We beginnen om 10:00 uur en na het "zakelijke" gedeelte is er een lunch, vervolgens een veiling van door de leden ingebrachte spullen (waaronder jaarlijks ook doosjes met broedeieren). Vervolgens zijn er dieren te bekijken en te bespreken die door onze leden zijn meegenomen. Wilt u ook een of meer dieren meenemen dan graag. Om genoeg ruimte te hebben liefst even een berichtje naar bestuurslid Michel Sneekes.

Van veel leden ontbreekt nog het e-mailadres. Wilt u dit doorgeven aan onze secretaris Harm Timmer en aan onze penningmeester? 

 Het eerste deel uit de nieuwe serie boeken "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" is uitverkocht en gaat over de columbia kleuren, maar er is ook een hoofdstuk ingeruimd over de eerste Wyandotte club (rond 1900) en een hoofdstuk over de kop, oogkleur en kopversierselen van de Wyandotte met tientallen foto's en voorbeelden. Een must voor elke liefhebber en fokker.

Het tweede deel is ook te koop (verschenen in 2018) en gaat over de meerzomig patrijs kleuren.

Het derde deel was voor het eerst te koop op onze jongdierendag in Amersfoort op 12 oktober 2019 en gaat over de enkelkleurigen. Ruim 60 pagina's zijn besteed aan het type van de Wyandotte.

 Een van de wensen van onze clubbladredacteur, Han Schellekens, is het verkrijgen van een overzicht aan foto's van kuiken - halfwas - volwassen dier per kleurslag. Vandaar hier een oproep om foto's te gaan maken van uw opgroeiende dieren. Vermeld de kleurslag en de leeftijd en stuur ze op (ook losse foto's) naar zijn e-mailadres han.schellekens@lijbrandt.nl

 Verenigingen, die een jubileum vieren, kunnen een ereprijs aanvragen voor zowel de grote als de dwergwyandotte  bij  50, 75, 100  jaar.