Deel 2 van de serie "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" over de meerzomig patrijs kleuren is voor € 30 te koop (zolang de voorraad strekt). Deel 3 verscheen voor het eerst op onze jongdierendag en gaat over de enkelkleurigen; kost € 35. De herziene druk van deel 1 zal eind juni 2020 weer te koop zijn voor € 32. Voor verpakkings- en verzendkosten dient u € 6 extra te betalen.

Aan alle leden van de N.W.C.,

Na de nieuwe maatregelen van 23 maart vanuit Den Haag kunnen we niet anders besluiten dan de jaarvergadering van de N.W.C. (voorlopig) niet door te laten gaan. Iedereen heeft er (soms zelfs persoonlijk en/of in de naaste omgeving) mee te maken. Het N.W.C. bestuur zal de ontwikkeling in de gaten houden, en mogelijkheden bekijken of de jaarvergadering later in dit jaar (als de huidige maatregelen zijn ingetrokken) alsnog georganiseerd kan worden. Laten we hopen dat we elkaar over enkele maanden weer in goede gezondheid kunnen treffen.... Pas goed op jezelf en je naasten!!

Namens het N.W.C.bestuur

Evert Visser

voorzitter

Van veel leden ontbreekt nog het e-mailadres. Wilt u dit doorgeven aan onze secretaris Harm Timmer en aan onze penningmeester? 

 Het eerste deel uit de nieuwe serie boeken "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" is uitverkocht en gaat over de columbia kleuren, maar er is ook een hoofdstuk ingeruimd over de eerste Wyandotte club (rond 1900) en een hoofdstuk over de kop, oogkleur en kopversierselen van de Wyandotte met tientallen foto's en voorbeelden. Een must voor elke liefhebber en fokker.

Het tweede deel is ook te koop (verschenen in 2018) en gaat over de meerzomig patrijs kleuren.

Het derde deel was voor het eerst te koop op onze jongdierendag in Amersfoort op 12 oktober 2019 en gaat over de enkelkleurigen. Ruim 60 pagina's zijn besteed aan het type van de Wyandotte.

 Een van de wensen van onze clubbladredacteur, Han Schellekens, is het verkrijgen van een overzicht aan foto's van kuiken - halfwas - volwassen dier per kleurslag. Vandaar hier een oproep om foto's te gaan maken van uw opgroeiende dieren. Vermeld de kleurslag en de leeftijd en stuur ze op (ook losse foto's) naar zijn e-mailadres han.schellekens@lijbrandt.nl

 Verenigingen, die een jubileum vieren, kunnen een ereprijs aanvragen voor zowel de grote als de dwergwyandotte  bij  50, 75, 100  jaar.